keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Ensi vuonna ommellaan taas!

Ompelukärpänen on puraissut ihan kunnolla tänä vuonna, kangasvarastot pursuilevat ja valmistakin syntyy. Lapset (2 ja 4 v.) antavat äitin jo ommella! Siitä ensimmäisenä todisteena tämä Facebookin ompeluryhmän haasteeseen valmistunut hame. Vaate piti valmistaa lapsen piirustuksen pohjalta, ja nelivuotias piirsi äitille kuvaan niin kivan hameen, että toteutettava se oli. Käytin erivärisiä collegekankaita ja laitoin resorin vyötärölle. On kyllä mukava vaate, etenkin näin joulun aikaan!
Lasten kanssa askartelimme tämän vuoden joulukortit. Puhallustusseilla kaksivuotiaskin osasi taiteilla, tosin kärsivällisyys ei riittänyt kovin moneen korttiin. Nelivuotias jaksoi kyllä hienosti ja halusi tehdä vielä nappikorttejakin.

 

Alla kuva päiväkotiin ompelemistani nukenvaatteista. Tämä toimi siis joulumuistamisena koko päiväkodin väelle. Barbinvaatteitakin kuulemma aina tarvitaan, mutta jospa sitten ensi vuonna, tai kun/jos omat lapset innostuvat leikkimään barbeilla. Tulisi kerralla useampi vaate.Sain viime talvena lasille sopivia ja helposti pois pyyhittäviä tusseja, ja piirsin tämän vuoden jouluikkunat niillä. Ollaan nyt eletty avoimien ikkunaverhojen aikaa, kun ikkunat kostuvat helposti rullaverhojen alla ja tussijälkikin lähtee valumaan.
 Piha sai koristeeksi lyhtyjä. Latasimme maitopurkit täyteen vettä ja laitoimme pihalle jäätymään. Onneksi tuli pakkaset juuri ennen joulua.


Vielä muutama joululahja. Tyttöjen serkkupojat saivat uudet yökkärit, koot 104 ja 116. Toivottavasti junamies ja tiedemies ovat tyytyväisiä!Serkkutytölle ja omille tytöille pukki toi tunikat ihanasta Metsänhenget-trikoosta. Tunikoiden koot ovat noin 92, 104 ja 116.


Miehelle ompelin alushousut. Kaavat tein vanhoista risoista kalsareista ja kuminauhankin käytin uudelleen. Kokeiluversiosta tuli kuulemma sopiva, joten näitä täytyy varmaan tehdä lisää.


Isot Hiput muuntuivat hameiksi ja tonttulakeiksi. Tykästyin tähän kankaaseen kovasti, vaikka kuvion iso koko aluksi mietityttikin.


Siinäpä ne vuoden viimeiset tekemykset. Nokka kohti ensi vuotta ja uusia haasteita!
Mukavaa vuodenvaihdetta ja onnellista uutta vuotta kaikille!


P.s. Ompeluksien kankaita olen tilannut mm. Kimperiltä, Tyyne-Esteriltä, Selialta ja Pehemiältä. Nopeaa ja hyvää palvelua kaikilta, suosittelen lämpimästi! :)

7 kommenttia:

 1. Upeita töitä!
  Ihanaa alkavaa vuotta sinulle.

  VastaaPoista
 2. Ihan huippua! Meinasin kysyä: puhallustussit? Kaikkea muutakin ihanaa löytyi: ikkunapiirrokset, nuken, lasten ja aikuisten vaatteet. Olet osaava!
  Hyvää Uutta Vuotta koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinne! Puhallustussit on ihan hauskat. Toisesta päästä puhalletaan ja toisesta päästä tulee väri sumuna paperille. E osasi ite jo suunnatakin sitä kynänjälkeä, toisin kuin A :D

   Poista
 3. Juna- ja tiedemiehet on tyytyväisiä! Nukkuvat tälläkin hetkellä uusissa yökkäreissään :)

  Nuo Hippuhameet on ihania! Ja muutkintietty.

  VastaaPoista
 4. Oon toki ihaillut näitä kaikkia sekä livenä (paitsi M:n kalsareita) että täällä blogissa, ei vaan oo tullu kommentoitua, kun mun läppärillä ei edelleenkään pysty.
  Hyvää käsityövuotta 2015!
  MP

  VastaaPoista