torstai 11. joulukuuta 2014

Loppuvuoden ompeluksia


Mau mau, täällä ollaan. Syksy kului pikavauhtia töitä tehdessä, lapsia ja eläimiä hoitaessa sekä ommellessa. Joskus tuntui, että tehtiin kaikkea tuota yhtä aikaa! 

Alla kuvia muutamista tekemyksistäni. Harmillista, kun pimeään aikaan tulee niin onnettomia kuvia. Muutama vaate onkin vielä kuvaamatta kokonaan. Aurinkoa odotellessa...Esikoinen sai tanssiasun. Tykkäsi, vaikka harrastus loppuikin alkuunsa :DItselleni olen ommellut uusia leggareita ja ainakin tuon yhden paidan. Kaavan taiteilin itse jonkin vanhan kaavan pohjalta. Parantamisen varaa on.Kuopukselle itse valitsemastaan Onni-koirasta tunika ja kaveriksi pussihousut.Ensimmäisiin Halloween-naamiaisiinsa tytöt saivat mennä tällaiset pikatekeleet yllään. Halvoista fleecepeitoista peikkoasut. Halusivat kyllä olla prinsessoita, mutta tilanne korjattiin niin, että peikkoprinsessat saivat askarrella itse kruunut kartongista ja koristella ne mielensä mukaan.Isänpäivälahja miehelle. Häjypaita. Kankaan sai hänkin itse valita.Facebook-ryhmän haasteen tuloksena syntyi tällainen tunika. Onnistui hyvin, vaikka aikaa oli vain kaksi tuntia! Tein saumoihin tikkaukset oranssilla, se piristi mukavasti kokonaisuutta.Naapurintyttö sai meiltä kortin juhlapäivänään.Ompelin lapsille joulukalenteripussukat ja täytin ne pikkulegopaketin sisällöllä. Joka päivä tulee ohjevihkosen sivu ja siinä tarvittavat legot, ja silloin tällöin jotain muuta hauskaa.

Joulukortit on askarreltu lasten kanssa. Niistä kuva myöhemmin. Kortit valmistuivatkin ihmeen ajoissa tänä vuonna. Postissa jo kaksi päivää ennen punaisen kuoren palautuspäivää!

Ja nyt vain odotellaan joulua. Leppoisaa, paitsi ompeluhuoneessa, jossa on vielä "muutama" joululahja tekeillä. Päiväkotiin lupasin ommella nukenvaatteita ja omien lasten serkut saavat pakettiin pyjamat tai tunikat, omat tytöt tietysti myös. Ja sitten, JOS ehdin, voisin vielä surauttaa lapsille jotain jouluista päällepantavaa... Haa, viimehetkenpaniikki, sinua tarvitaan jo!

6 kommenttia:

 1. Hyvä tavaton miten olet saanut aikaiseksi ihania vaatteita! Opeta sitten tämä hieno taito aikanaan omille tyttärille!
  Ihana tuo teidän kisulikin, kun osallistuu ompelutalkoisiin!
  Mukavaa joulun odotusta ja toivotaan, että luntakin sataisi tänne pimeyden keskelle.

  VastaaPoista
 2. Johan löytyi odotettua postia!
  Kaikenlaista mukavaa näyttää syntyneen. Eipä ihme, jos ei niitä aina ehdi esille tuomaan - meidän aikaansaamattomien ihasteltavaksi.
  Tsemppiä vain siihen viimehetkenpaniikkiinkin!

  VastaaPoista
 3. Äsh, mun koneet ei ala millekkää! Kommentointi ei onnistu.
  Mutta siis, tarkoitus oli kehaista noita sun saavutuksiasi. Tytöt saa olla onnellisia, kun on noin taitava äiti.
  Se viimehetkenpaniikki kuulostaa niin tutulta - ei mulla mutta sulla! :)

  Siis en ole Heikki Pajala vaan Maikki P! Ei onnistunut käyttäjän muuttaminen tabletilla. Joskus oon osannu. Ja läppärillä en pysty kommentoimaan ollenkaan.

  VastaaPoista
 4. Sittenkin se laitto minun nimen vaikka Heikkiä ehotteli. Mä tuun varmaan joskus hulluksi näitten koneitten kans.

  VastaaPoista
 5. Serkkutyttö kiittää hienosta tunikasta. Sitä on käytetty jo ahkerasti. Vaaleanpunainen prinsessatyllihame sopii käyttäjän mielestä sen päälle hyvin:)

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia kommenteista ja kehuista! Viimehetkenpaniikki muuttuikin lomanalkumahataudiksi koko perheellä, joten oli todellakin leppoisaa. Ei tarvinnut paljon joulua laittaakaan :D

  Just prinsessahame on minunkin mielestäni oiva pari tunikalle ;)

  VastaaPoista